X
 
 
Badanläggning för funktionshindrade

I början av Ljunghusens långa fina strand, precis vid Falsterbokanalen, finns en fin badanläggning. Den är anpassad särskilt för människor som är rullstolsburna eller helt enkelt har svårt att röra sig.

Omklädningsrum, duschar, toaletter och bryggor är särskilt rymliga och lättillgängliga. På plats finns en badrullstol, som kan köras ner i vattnet på en fast installerad ramp och som kan ställas på plattformen som finns i havet. Om du vill använda badrullstolen behöver du låna en nyckel som du hämtar på turistbyrån.

Förtur för funktionshindrade

Om du är i behov av assistans, så tänk på att badet är obemannat. Naturligtvis är badet även till för andra än dem med funktionshinder. När vi har riktigt fint badväder kan det hända att badet har många besökare och då ska de med funktionshinder i första hand få tillgång till anläggningen.

Så hittar du dit

För att komma till anläggningen kör man ner på Västra Kanalvägen och parkerar vid Lotsvillan. Där finns tre p-platser, som är reserverade för handikappade. Du som har p-tillstånd för handikappad får stå där. Från parkeringsplatsen är det sedan ett par hundra meter till badanläggningen.

Badets öppettider

Badet är öppet mellan 1 maj och 15 september, alla dagar i veckan kl. 06.00-20.00.

En av toaletterna är öppen året runt på dygnets alla timmar.

Kartan kräver att Javascript är aktivt i din webbläsare för att visas.