Vikingaliv & hantverk

7-8 september​

Vikingatida Skördefest på Museet

Aktiviteter för alla åldrar. Hantverks- och kulturarvsträff med vikingatida inriktning. Försäljning av hantverksprodukter, årets skörd, mat, vikingatida lekar, fackeltåg och ett höstbål på lördagen som avslutning på årets säsong.

Vår Skördefest är en historisk   hantverks- och kulturarvsträff med vikingatida inriktning, försäljning av hantverksprodukter, kurser, mat, vikingatida lekar, fackeltåg och ett höstbål som avslutning på säsongen.

Ett aktivitetsprogram där temat är hantverk kommer se till att det sjuder av liv och aktiviteter båda dagarna, här blir det kurser som alla kan delta i. Vi kallar in hantverkare från norr och söder att medverka. På plats finns de duktiga hantverk som medverkar i museet förmedlingsverksamhet. De blir kursledare tillsamman med fler externa kontrakterade kursledare. Detta gör vi i samarbete med Medborgarskolan och Skånes Hantverksinstitut.

Givetvis kan du även på plats köpa dessa egenproducerade historiska produkter som dessa skickliga hantverkare producerat.

Barn & familjeaktiviteter

Förutom hantverk blir det en stor mängd aktiviteter där hela familjen kan vara med. Spännande aktiviteter som t.ex. bågskytte för alla, lekar för barnen (även vuxna barn), fackeltåg, bål med kväde.

Boka in lördag och söndag! Vikingastaden är öppen för dig, var med och firar in hösten!

Detaljerat aktivitetsprogram kommer senare.

Öppettider: 10.00-16.00
Ordinarie entrépris till museet

 

Adress: 
Museivägen 29
23691 Höllviken
Kartan kräver att Javascript är aktivt i din webbläsare för att visas.