X
 
 
Föreningen SVEG

"Kultur är kontakt mellan människor"

Scandinavian Viking Explorer Group – förkortat SVEG – är en idéell förening med syfte att studera och dokumentera vår historia med särskild inriktning på vikingatid och medeltid. Föreningen är stödförening till Fotevikens Museum.

Alla som är intresserade av sen vikingatid och tidig medeltid är välkomna att gå med i föreningen SVEG. Har du intresse och är en aktiv medlem (som volontär) i föreningen kan du även bli invald i byalaget.

Scenen är Fotevikens Museums rekonstruerade vikingastad i Höllviken – en historiskt korrekt vikingatida miljö. Målsättning med byalaget är att vara en resurs i museets arbete med att levandegörande miljön som finns i vikingastaden, att utveckla sitt och andras kunnande i levande historia, experimentell arkeologi och historiska hantverk, att utveckla samspelet och kamratskapet i vikingastaden till en för besökarna trovärdig tidsresa. Folket som befolkar staden under säsongen är förutom byalaget även museets personal, volontärer och frivilliga som är intresserade av att leva vikingaliv. Sedan många år samarbetar Fotevikens museum med vikingaföreningar från hela Europa. Det gör vikingastaden till en självklar mötesplats för vikingaintresserade som sysslar med re-enactment och levande historia.

Adress: 
Museivägen 29
23691 Höllviken